Den europeiske forbrukerorganisasjonen (BEUC) har spurt 11 000 forbrukere i 11 land om bærekraftig mat. Funnene viser at forbrukere flest forbinder bærekraftig kosthold med lokal mat produsert uten GMO og minst mulig sprøytemidler.
Rapporten viser også at mange er positive til mer plantebasert mat, men helst til vegetaralternativer fra naturlige råvarer. Rapporten viser stor skepsis blant forbrukere til vegetarprodukter som er produsert ved hjelp av GMO.
BEUC er en paraplyorganisasjon for 44 forbrukerorganisasjoner fra over 30 land i Europa. Forbrukerrådet i Norge er medlemmer.
Du kan lese hele rapporten her.
http://www.beuc.eu/publications/beuc-x-2020-042_consumers_and_the_transition_to_sustainable_food.pdf
Du kan lese sammendraget her:
http://www.beuc.eu/publications/beuc-x-2020-045_consumers_and_the_transition_to_sustainable_food_executive_summary_and_recommendations.pdf